"Vreau să confirm că ultimele avize vin azi, mâine și miercuri (săptămâna viitoare — n.r.) putem să avem ordonanța prin care 2% din încasările Loteriei Naționale merg din nou către proiectele de cultură. (...) Înțeleg că s-a rezolvat și la Parlament problema cu timbrul cultural. Nu se crește niciun preț, nu se întâmplă nimic. Deci, nu se ia, ci se dă", a declarat premierul.

În completare, ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, a declarat că măsura preconizată de Guvern reprezintă "o veste foarte bună pentru toți operatorii culturali".

"Este prima oară după mulți ani când se realocă două procente pentru proiectele culturale, "cultura vie". Administrația Fondului Național Cultural își va putea ține ambele sesiuni de proiecte, e o veste foarte bună", a afirmat ministrul Culturii.

Premierul i-a solicitat ministrului Culturii să existe o procedură transparentă de cheltuire a banilor proveniți din încasările Loteriei Naționale.

"Dar, poate, totuși află toată lumea ce se întâmplă cu banii ăștia din Cultură, că sunt foarte puțini. Și dacă tot sunt puțini, să-i cheltuim transparent și să știm la ce ajung banii aceia. Că nu ajung întotdeauna la priorități, ajung și la proiecte mai puțin importante. Deci, o să vă rog, domnule ministru, dacă tot primiți bani mai mulți, să fiți și mai transparent în modul în care se alocă. Și nu pe coterii, pe prieteni, pe cine țipă mai tare în presă, cine are o editură, ci pe cine are proiecte culturale. Vă rog să faceți o procedură mai transparentă și pe criterii mai clare ca acești bani suplimentari să ajungă într-adevăr acolo unde trebuie să ajungă", a mai declarat Victor Ponta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și