La finalul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie din judeţ, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării şoferilor care conduc neregulamentar autovehicule pe drumurile publice.

Astfel, poliţiştii au identificat în trafic şapte şoferi care s-au urcat la volanul autoturismelor după ce au consumat băuturi alcoolice. Au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice faţă de un bărbat de 46 de ani din Valea Chioarului, un sighetean de 46 de ani, trei tineri de 23, 25 şi 28 de ani Lăpuş, Chelinţa şi Baia Mare, un bărbat de 32 de ani din Tăuţii Măgherăuş şi un altul de 64 de ani din Baia Mare.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia să nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Citește și