"Șapte tineri au plecat ieri să facă o baie în râul Gange și unul dintre ei, în timp ce facea fotografii selfie, și-a pierdut echilibrul și a fost măturat de un curent puternic de apă", a declarat un oficial al poliției. "Cei șase prieteni care îl însoțeau s-au înecat pe rând încercând să se salveze unii pe alții", a precizat sursa citată. Poliția nu a mai putut decât să aducă trupurile la mal.

Decesele au avut loc în districtul Kanpur, la aproximativ 89 de kilometri vest de orașul Lucknow, capitala statului Uttar Pradesh din estul Indiei.

Autoritățile indiene au declarat la începutul acestui an 16 zone în care sunt interzise fotografiile selfie din jurul capitalei financiare Mumbai, după ce mai multe decese au fost raportate în timpul sesiunilor foto de autoportrete. Locații care includ populare faleze marine, cum sunt Bandra Bandstand, Marine Drive și Juhu Chowpatty, au fost declarate nesigure pentru selfieuri de către poliția din Mumbai.

Măsura a avut ca scop descurajarea oamenilor de a se expune riscurilor în timpul sesiunilor de selfie, devenite un element de cultură populară în întreaga lume, menționează agenția Xinhua.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet