În noaptea de 19/20 decembrie a.c., în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera din Ucraina în România.

S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, ocazie cu care în apropierea frontierei de stat a fost observată o persoană, care la vederea lucrătorilor noştri a fugit înspre localitatea Sarasău, judeţul Maramureş. Imediat, echipa operativă, din care face parte şi câinele poliţist Nyh, a trecut la urmărirea şi reţinerea persoanei.

La cercetarea zonei au fost descoperite 2 colete care împreună cu bărbatul identificat ulterior ca fiind Daniel P., de 22 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 200 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 1.800 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet