Au fost oprite mai multe autoturisme conduse pe raza localităţilor Remeţi, Săpânţa şi Sarasău, iar în urma verificărilor poliţiştii au constatat două infracţiuni şi au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 3.000 de lei.

Avându-se în vedere că în multe zone traficul s-a desfăşurat în condiţiile unui carosabil umed, poliţiştii le-au recomandat conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure temeinic la efectuarea depăşirilor şi să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

Exemplu: în jurul orei 22.00, poliţiştii au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism condus pe raza localităţii Sarasău. Întrucât conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, poliţiştii au pornit în urmărirea sa. La scurt timp, autoturismul a fost oprit, constatându-se că la volan se afla un tânăr de 25 de ani din comună. Verificările poliţiştilor au relevat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Sighetu Marmației unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere şi conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și