În data de 3 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Sarasău au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 15.00, lucrătorii din cadrul sectorului au interceptat şi oprit pentru control în trafic, pe raza localităţii Sarasău, un autoturism, marca Renault, condus de către cetăţeanul român Bogdan S., de 24 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.
La controlul efectuat asupra mașinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagaj în locașuri special amenajate țigări, fapt pentru care mașina și persoana în cauză au fost conduse la sediul sectorului, în vederea efectuării unui control amănunțit.

Cu această ocazie, au fost descoperite 1.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, pentru care şoferul nu poseda documente de provenienţă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.
Autoturismul folosit la activitatea infracțională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar ţigările, în valoare de peste 8.800 lei, au fost confiscate.
În continuare, se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în această activitate infracţională, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Lucrători din cadrul aceluiași sector, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, au mai descoperit abandonate, la frontiera verde, pe direcția localității Piatra, jud. Maramureș, 6 colete cu țigări de proveniență ucraineană.
Coletele au fost inventariate și s-a constatat că acestea conțin 2.970 pachete țigări, în valoare de 26.200 lei, țigări ce au fost ridicate în vederea confiscării, în continuare fiind efectuate cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în această activitate infracțională

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și