Deoarece, în momentul în care a remarcat prezenţa autospecialei cu însemnele poliţiei de frontieră, conducătorul autoturismului a virat brusc întorcând autoturismul în direcţia din care venise, poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea acestuia activând semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei. Autoturismul urmărit a fost ajuns şi oprit la ieşirea din comuna Sarasău, la volanul acestuia fiind identificat M.V., ceţăţean ucrainean.

Procedând la verificarea autoturismului, în compartimentul pentru marfă, oamenii legii au descoperit 14 colete învelite în folie de polietilenă de culoare neagră, specifice celor conţinând ţigări introduse prin contrabandă din Ucraina. La inventarierea acestora, s-a constatat faptul că cele 14 colete conţin 10.000 pachete de ţigări. M.V. a declarat că ar fi fost angajat în urmă cu o zi de către un concetăţean de-al său să ducă autoturismul dintr-o zonă situată între localităţile Sarasău şi Câmpulung la Tisa, până în Sighetu Marmaţiei, urmând să primească pentru acest serviciu suma de 100 dolari.

M.V. a mai susţinut că a găsit autoturismul având portierele descuiate şi cheile în contact şi nu a avut cunoştinţă de conţinutul compartimentului pentru marfă. Susţinerile acestuia, pe lângă faptul că prezintă o variantă puţin credibilă, sunt contrazise de modul în care a reacţionat la vederea poliţiştilor de frontieră. De asemenea, cu prilejul cercetării locului faptei, organele de urmărire penală au ridicat de pe ambalajele ţigărilor 20 de impresiuni digitale, din care 9 erau apte pentru comparaţie, şi în urma implementării în baza de date s-a constatat că cinci dintre acestea au fost create de M.V.

„M.V a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă”a spus Ioan Ardelean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet