Cât de bine-venite sunt niște sărățele atunci când îți vine cheful să ronțăi ceva. De multe ori, însă, apelăm la cele din comerț, deși cele făcute în casă sunt mult mai sănătoase și obligatoriu mai gustoase decât cele cumpărate.
Sărățele cu untură. În rândurile următoare, îți propunem o rețetă extrem de simplă de sărățele, care poate fi pregătită chiar și de cei complet lipsiți de veleități de bucătar. Sărățele cu untură sunt foarte, foarte fragede și gustoase, singurul risc fiind acela că nu te vei putea opri prea ușor din a le mânca.
Sărățele cu untură. Ingrediente necesare
800 g făină
100 ml lapte
300 g untură
cașcaval ras
100 g unt
3 gălbenușuri
50 ml smântână
drojdie
susan, mac, chimen
sare
Cum prepari delicioasele sărățele cu untură
Pentru început, cerne făina, apoi amestec-o cu untul, untura, o lingură de sare și 2 dinc ele 3 gălbenușuri. Adaugă laptele, drojdia și smântâna și frământă bine aluatul. Odată omogenizat totul, lasă aluatul la dospit timp de aproximativ o oră
După scurgerea timpului, întinde o foaie de grosimea unui deget și decupează sărățelele în formă dorită. Așază-le, apoi, într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și unge-le cu gălbenuș de ou. Deasupra lor presară cașcavalul ras, mac, susan și chimen, apoi dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ jumătate de oră.
Pot fi servite abia după ce se răcesc.
Preluare: romaniatv.net