Gala Profesorului Bologna este un proiect național, de tradiție, al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), care are ca scop principal îmbunătățirea sistemului de învățământ superior din România prin premierea, promovarea și răsplătirea performanței didactice a profesorilor, punând în lumină acei profesori care reușesc să inspire studentul de azi.

Gala Profesorului Bologna este singura inițiativă studențească de a premia Profii Tari din învățământul superior românesc și singura distincție pentru cadre didactice bazată exclusiv pe aprecierea studenților.
Centrul Universitar Nord din Baia Mare se poate mândri acum cu încă șase Profesori Bologna:

- Butean Claudia
- Sabo Cosmin
- Oliviu Matei
- Triff Zorica
- Răchișan Delia
- Demarcsek Ramona

Prima etapă a proiectului constă în pregătirea studenților evaluatori, care au evaluat profesorii nominalizați de studenții din România. În perioada 28 februarie - 3 martie 2019, au avut loc atelierele de formare ale studenților evaluatori în patru centre universitare: București, Timișoara, Iași și Cluj-Napoca, la care au participat și 5 membri ai Ligii Studenților ”Pintea Viteazul”.

Studenții evaluatori au participat la cursurile/seminariile profesorului nominalizat, fără a perturba activitatea normală a orelor, după care au purtat discuții cu studenții care participă la cursurile/seminariile profesorului în cauză. Ulterior, după o documentare suplimentară, studenții evaluatori au respectat o metodologie de evaluare suficient de complexă și au decis dacă profesorul merită sau nu decernarea titlului de Profesor Bologna.

Doi dintre evaluatorii Ligii Studenților ”Pintea Viteazul” au avut un număr impresionat de cadre didactice evaluare, clasându-se în top 10 studenți evaluatori:

- Iuga Maria-Ioana - 12 evaluări - locul 4
- Melniciuc Dana - 10 evaluări - locul 7
- Derecksei Richard - 4 evaluări
- Rus Alexandra - 3 evaluări
- Rusu Alexandru - 1 evaluare

„A fost o provocare nouă, o aventură prin care am întâlnit alți studenți și profesori aflați la un alt nivel. Cadrele didactice au demonstrat că merită aprecierea studenților. Munca de student evaluator nu este una chiar ușoară, dar e foarte plăcut când întâlnești profesori de excepție, când stai de vorbă cu ei și când auzi studenții cum îi laudă și cât de frumos vorbesc despre ei. Chiar dacă nu toți profesorii care au fost nominalizați au primit titlul, majoritatea au demonstrat că sunt niște comori pentru studenți, că pot să-și motiveze studenții și să îi determine înspre progres. A fost o plăcere să mă implic în acest proiect, consider că am avut foarte multe de învățat și abia aștept să am ocazia să fac evaluări și anul care vine.” - a spus Derecksei Richard, student evaluator.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet