Prin urmare, marțși, 6 octombrie 2020, se înregistrează următoarea situație:

– 307 unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) în Scenariul 1 (S1, verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

– 85 de unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) în Scenariul 2 (S2, galben);

– 6 unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) în Scenariul 3 (S3, roșu). Dintre acestea, în 4 unități de învățământ (Școala Gimnazială Vadu Izei, Școala Gimnazială Desești, Școala Gimnazială Mara, Școala Primară Hărnicești) motivul este dat de situația epidemiologică, iar 2 unități de învățământ (Liceul Tehnologic Poienile de sub Munte și structura Grădinița cu Program Normal – Centru Poienile de sub Munte) funcționează pe Scenariul 3, având în vedere lucrările în curs la infrastructura școlară.

”Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile /instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Data de referință pentru aceste informații este 29 septembrie, ora 12.00”, precizează IȘJ Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet