"Elicopterul SMURD de la Jibou a fost solicitat în sprijin de ISU Satu Mare, pentru a ajuta la salvarea victimelor incendiului produs în această dimineaţă într-un bloc de locuinţe din Carei. Echipajul elicopterului SMURD a reuşit stabilizarea şi preluarea unei femei în stare gravă, cu arsuri de gradul II şi III pe aproximativ 80% din suprafaţa corporală. Femeia a fost transportată de urgenţă, pe calea aerului, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, pentru a beneficia de asistenţa medicală necesară", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Inspectoratului General de Aviaţie.

Potrivit datelor făcute publice de ISU Satu Mare, trei victime, intubate, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare cu ambulanţe SMURD şi ale serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ). Alte două victime au ajuns la spital cu două ambulanţe SMURD.

În urma exploziei ce a avut loc în dimineaţa zilei de duminică la un apartament din Carei au fost afectate 11 persoane. Planul Roşu, activat iniţial, a fost dezactivat după circa o jumătate de oră.

La faţa locului au intervenit şapte echipaje ale pompierilor, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălţime şi patru ambulanţe SMURD - trei cu echipaj de prim-ajutor, iar una de terapie intensivă mobilă, alături de trei ambulanţe SAJ.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și