Spectacolul a durat mai bine de trei ore, persoane din judeţele învecinate dar şi din Ungaria urmărind spectacolul planoarelor, paraşutiştilor, elicopterelor şi avioanelor de acrobaţii.

"Am zburat cu supersonicul, mie îmi plac senzaţiile tari şi vreau să spun că a fost o experienţă frumoasă. Eu am zburat şi cu Extra-ul şi viteza fiind mult mai mare forţa care se dezvoltă, G-ul, este mult mai puternic şi mai lung. E adevărat că am fost ud leoarcă când am aterizat dar senzaţia a fost frumoasă", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, principalul organizator.

Deputatul Ovidiu Silaghi, propus pentru funcţia de ministrul al Transporturilor, a afirmat că acest este unul special pentru Satu Mare.
"
Este a şase ediţie şi mă bucur că Consiliul Judeţean continuă această organizare de miting aviatic. Este un eveniment special pentru judeţul Satu Mare", a spus Silaghi.

Aeroclubul României a evoluat cu un planor de acrobaţie, o formaţie de avioane de şcoală, o formaţie de avioane ultrauşoare, o formaţie de trei avioane de înaltă acrobaţie şi un avion care lansează paraşutişti. Totodată, o aeronavă Tarom a evoluat deasupra pistei aeroportului însoţită de un avion de înaltă acrobaţie.

Spectacolul formaţiei Baltic Bees (Albinuţele Baltice), a durat peste 20 de minute cu cele cinci avioane, participanţii putând asista la un show dinamic cu muzică, fum, înscrisuri pe cer.

La miting a mai putut fi văzută o aeronavă SMURD, elicoptere ale Ministerului de Interne, iar un MIG 21 Lancer, a survolat timp de câteva minute.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!