Aceştia au fost întâmpinaţi în centrul municipiului de către câteva zeci de cunoştinţe şi fani, printre care şi primarul Kereskenyi Gabor.

"Cele mai grele momente au fost înainte de Oymyakon. Erau minus 55 de grade, maşina a făcut ca elicopterul, era întuneric, nu era semnal, ne-a fost frică. Acela a fost momentul dificil al expediţiei. În Yakutia este foarte frig, am prins aproape minus 60 de grade", a spus Attila.

Ei au rămas fără portofelul cu bani şi acte, după ce l-au uitat în holul unui hotel din Rusia, apelând la prieteni şi cunoştinţe pentru a-şi reface o parte din acte pentru a putea reveni acasă, dar şi pentru a primi bani.

"A fost foarte frumos, plin de emoţii, de entuziasm, am întâlnit oameni minunaţi. Mie mi-a mai fost frică în viaţa mea, dar aşa frică cum am simţit acolo, n-am simţit niciodată. Ne-am întâlnit cu foarte mulţi români, ne-au ajutat cu bănuţi, că n-am avut nici bănuţi, ne-au băgat benzină, ne-au dat o cazare, ne-au dat o mâncare. Şi asta a contat foarte mult, pentru că fără ei nu ştiu cum ajungeam acasă", a spus Kinga Bertici.

Ei au pornit în 12 decembrie 2019 din Satu Mare şi au străbătut 25.000 de km la volanul unui autoturism Dacia Duster, afirmând că sunt primul echipaj din România care a făcut acest lucru cu o singură maşină.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și