INGREDIENTE

6 cotlete (cu sau fără os)
100 g sos de roşii
30 ml Bourbon
2 linguri muştar Dijon
1 caţel de usturoi mărunţit
sare
piper

Pentru sos:

30 ml ulei de măsline
3 cepe tăiate julien
3 căţei de usturoi
30 ml oţet balsamic
30 g zahăr brun
2 linguri sos de roşii
o jumătate de lingură ghimbir
un sfert de lingură de nucşoară
sare
piper

Mod de preparare:

Se începe cu marmelada de ceapă: Într-o tigaie încinsă se pune uleiul de măsline, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul. Se gătesc 10 minute, până când ceapa devine arămie. Se stinge cu oţet, apoi se adaugă zahărul şi se mai găteşte 5 minute, amestecând continuu. Se adaugă sosul de roşii, condimentele şi se găteşte până capătă o consistenţă cremoasă. Când este suficient de groasă, marmelada se potriveşte de sare şi de piper şi se dă la o parte.

Cotletele: Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius. Se ia o tavă adâncă şi se unge cu puţin ulei. Într-un castron se amestecă sosul de roşii, bourbonul, muştarul şu usturoiul. Cotletele se stropesc cu sare şi piper, apoi se ung cu sosul obţinut, pe ambele părţi. Se aşază în tavă şi se gătesc 15-20 de minute. Se servesc cu marmeladă de ceapă caldă.

Citește și