Asociația engleză de fotbal s-a declarat că este „îngrozită” și „dezgustată” de comentariile rasiste și a cerut cele mai dure pedepse pentru cei responsabili.

Injuriile au fost denunțate și de primarul Londrei. Sadiq Khan, a cerut companiilor de socializare să elimine astfel de conţinut de pe platformele lor. „Cei responsabili pentru abuzuri dezgustătoare din spaţiul online trebuie să răspundă pentru faptele lor - iar companiile de socializare trebuie să acţioneze imediat pentru a elimina şi preveni această dfiscurs de ură”, a spus Khan într-un tweet.

Federaţia engleză de fotbal a emis un comunicat prin care condamnă abuzurile rasiste de după finală

Federaţia engleză de fotbal a condamnat, într-o declarație, abuzurile rasiste din spaţiul online la adresa jucătorilor, în urma pierderii finalei EURO 2020.

Poliția britanică: „Acest abuz este total inacceptabil, nu va fi tolerat şi va fi investigat”

„FA condamnă cu tărie toate formele de discriminare şi este îngrozită de rasismul din spaţiul online care a vizat unii dintre jucătorii noştri”, se menţionează în comunicat.

„Vom face tot ce putem pentru a sprijini jucătorii afectaţi, cerând în acelaşi timp pedepsele cele mai dure posibile pentru oricine este responsabil”, se mai precizează în comunicat.

Echipa a lansat, de asemenea, o declaraţie prin care condamnă abuzurile îndreptate împotriva jucătorilor săi pe reţelele de socializare.

Poliţia britanică a spus că va investiga postările online.

„Suntem conştienţi de o serie de comentarii ofensive şi rasiste pe reţelele sociale care sunt direcţionate către fotbalişti în urma finalei #Euro2020”, a scris pe Twitter poliţia metropolitană. „Acest abuz este total inacceptabil, nu va fi tolerat şi va fi investigat”.

Citește și

Comentarii