Asociația engleză de fotbal s-a declarat că este „îngrozită” și „dezgustată” de comentariile rasiste și a cerut cele mai dure pedepse pentru cei responsabili.

Injuriile au fost denunțate și de primarul Londrei. Sadiq Khan, a cerut companiilor de socializare să elimine astfel de conţinut de pe platformele lor. „Cei responsabili pentru abuzuri dezgustătoare din spaţiul online trebuie să răspundă pentru faptele lor - iar companiile de socializare trebuie să acţioneze imediat pentru a elimina şi preveni această dfiscurs de ură”, a spus Khan într-un tweet.

Federaţia engleză de fotbal a emis un comunicat prin care condamnă abuzurile rasiste de după finală

Federaţia engleză de fotbal a condamnat, într-o declarație, abuzurile rasiste din spaţiul online la adresa jucătorilor, în urma pierderii finalei EURO 2020.

Poliția britanică: „Acest abuz este total inacceptabil, nu va fi tolerat şi va fi investigat”

„FA condamnă cu tărie toate formele de discriminare şi este îngrozită de rasismul din spaţiul online care a vizat unii dintre jucătorii noştri”, se menţionează în comunicat.

„Vom face tot ce putem pentru a sprijini jucătorii afectaţi, cerând în acelaşi timp pedepsele cele mai dure posibile pentru oricine este responsabil”, se mai precizează în comunicat.

Echipa a lansat, de asemenea, o declaraţie prin care condamnă abuzurile îndreptate împotriva jucătorilor săi pe reţelele de socializare.

Poliţia britanică a spus că va investiga postările online.

„Suntem conştienţi de o serie de comentarii ofensive şi rasiste pe reţelele sociale care sunt direcţionate către fotbalişti în urma finalei #Euro2020”, a scris pe Twitter poliţia metropolitană. „Acest abuz este total inacceptabil, nu va fi tolerat şi va fi investigat”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și