Pe ascuns…

“Am rămas șocat când am văzut proiectul de hotărâre inițiat de primarul Horia Scubli prin care se urmărește vânzarea, pe ascuns, a unei suprafețe de teren de 30 metri pătrați, care face parte din Aleea Pietonală, zona zero a Sighetului, care are o mare valoare. Suma pretinsă de Primărie este una derizorie….2600 euro, în condițiile în care, orice comerciant ar da și 20.000 euro. Este o zonă cu mare vad comercial. Deoarece, în apropiere se află Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței unde anual vin peste 150.000 de turiști. Oricine deține în zonă o cafenea sau o terasă câștigă foarte bine. Nu sunt de acord ca Sighetul să fie vândut la metru pătrat sau la bucată. Personal, eu sunt de părere că toate hârtiile au fost aranjate. Mă întreb oare este vorba de șpagă? Și dacă da, cât a fost șpaga? Este inadmisibil ca primarul, împreună cu o parte din angajații primăriei, să vândă bucăți din oraș la prieteni sau apropiați”, a spus Nicolae Iuga, consilier local.

Petiție online împotriva vânzării

“Mă așteptam ca administrația locală să atribuie acest teren pentru amenajarea unei toalete publice, având în vedere că Sighetul nu are așa ceva. Îndeosebi turiștii numeroși care vin în zonă nu pot să meargă la o toaletă publică. Pe noi sighetenii ne-au ales să nu facem matrapazlâcuri, să nu dăm pe sub mână terenuri la clientela oarecuiva dintre noi”, a spus Găvrilă Mihali, consilier local.

Aflându-se de intenția Primăriei de a vinde acest teren, a fost inițiată o petiție online “Salvați Aleea Pietonală”, prin care se dorește blocarea vânzării terenului. Dacă terenul va fi vândut sau nu, se va vedea în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local din această săptămână.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet