„Facem un act foarte simplu: luăm act de vacantarea mandatului şi Guvernul să stabilească alegeri parţiale pentru acest colegiu din judeţul Braşov. Punct şi de la capăt. Nu comentăm legea şi nu facem analiză pe ea. În rest, îi dau dreptate domnului deputat", a tranşat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, disputa iscată între acesta şi Petre Roman, PNL şi UDMR, potrivit Gândul.

După o oră de discuţii aprinse între Valeriu Zgonea, preşedinte de şedinţă, şi PNL, lângă care s-a aşezat, în apărarea lui Petre Roman, UDMR, mandatul de deputat al lui Roman a încetat. În total, 200 de deputaţi au votat pentru, 11 împotrivă şi 22 s-au abţinut, nu înainte înainte de un schimb de replici între Mihaiţă Calimente şi Valeriu Zgonea. „Ori eşti prost, ori eşti prost! Prostul nu e prost destul până nu e şi fudul", i-a strigat Calimente lui Zgonea.

„Pe mine, personal, nu mă deranjează dacă mă înjuraţi în fiecare minut. Dar vreau să îl vadă şi o ţară că poate îl votează la fel", l-a chemat Zgonea la microfon pe interlocutorul din sală, „să îl vadă şi camerele".
În final, hotărârea de vacantare a mandatului lui Roman a rămas însă pe ordinea de zi, fiind votată cu majoritate.

Pentru a-şi apăra mandatul, Petre Roman a venit cu plicul în care a trimis în termen contestaţia la decizia din martie 2014 a ANI, admiţând însă că „certificatul cu privire la timbrare n-a ajuns în timp util, a ajuns cu 3 zile mai târziu". „Daţi-mi voie să vă explic, măcar acum, în ultimă instanţă. S-a făcut constestaţia!", a ripostat Petre Roman la distanţă de microfon. „Nu s-a făcut, domnul deputat. Ştim foarte bine şi ştiţi şi dumneavoastră", l-a contrazis însă Zgonea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și