Interpretei Julia Samoilova, reprezentanta Rusiei la Eurovision 2017, i-a fost interzis să participe la eveniment din cauza vizitei sale „ilegale”, a anunţat Serviciul de Securitate al Ucrainei, care a înscris pe o „listă neagră” alţi peste 140 de artişti ruşi, informează bbc.com, citat de News.ro.

Samoilova (27 de ani), care se deplasează într-un scaun cu rotile încă din copilărie, a intrat în concurs cu melodia „Flame is Burning”. Ea a confirmat că a cântat în Crimeea în anul 2015.

Pe 13 martie, Rusia a anunţat numele artistului care o va reprezenta la Eurovision 2017, punând astfel capăt zvonurilor despre posibilitatea de a boicota, din motive politice, acest concurs muzical internaţional, care se va desfăşura la Kiev.

O sursă apropiată Ministerului rus de Externe, citată de bbc.com, a descris decizia Ucrainei drept „scandaloasă, cinică și inumană”.

Politicianul Frants Klintsevich (Rusia Unită) a declarat, citat de agenția Ria-Novosti, că Rusia va boicota edițiile viitoare ale concursului Eurovision, dacă European Broadcasting Union nu ia atitudinea și nu remediază situația.

citeste mai mult pe Digi24

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și