Mulţi romi, în frunte cu împăratul Iulian, contestă decizia luată astăzi de conducătorii săi. Lideri ai mai multor comunităţi de romi din ţară şi străinătate s-au adunat pentru a decide cine va fi urmaşul lui Florin Cioabă. Cei mai mulţi au votat pentru Dorin, fiul cel mare, dar au fost şi voci care l-au vrut pe băiatul cel mic, Daniel.

Într-un final, de dragul unităţii etniei, liderii au căzut de acord să existe doi regi. Fiul cel mare al lui Florin Cioabă, Dorin, a devenit regele internaţional, iar fiul cel mic, Daniel, a fost numit regele romilor din România.

"Cineva aştepta la o capra să nască un ied şi s-au născut doi iezi. În consiliu s-a discutat ceva, a intervenit altcineva din afara, alte partide politice, apolitice. I-a învârtit cum au crezut ei. N-am cum să fiu de acord pentru că noi ne ghidăm după legile cereşti. Primul născut trebuie să fie, după ta-su. Daniel nu poate să fie rege, n-are cum să fie rege", a declarat împăratul Iulian la România TV.

Nici romii de rând nu vor doi regi. Cei mai mulţi îl vor ca rege pe Dorin Cioabă, fiul cel mare al răposatului Florin Cioabă. Pentru a-şi arăta nemulţumirea, o parte dintre ei au plecat de la înmormântare.

Cei doi fii ai lui Florin Cioabă, Daniel şi Dorin, au fost încoronaţi lângă sicriu tatălui lor, la Palatul Romilor. Aceştia au stat în genunchi, lângă sicriu, şi au primit binecuvântarea mamei lor.

Florin Cioabă a fost condus vineri pe ultimul drum. "Regele ţiganilor" a avut parte de o înmormântare demnă de un lider al etniei: mii de ţigani, un car mortuar şi coruri care au cântat melodii religioase. Slujba de înmormântare a lui Florin Cioabă a fost organizată în curtea casei acestuia, unde a fost amplasată o scenă pe care invitaţii şi-ai luat adio de la regele internaţional al romilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet