Si ca ar exista o decizie si un termen de plecare, pana azi. Preotul n-a putut fi contactat, nici protopopul rutean, ei fac parte dintr-o structura afiliata direct Patriarhiei, nu Episcopiei Maramuresului. Intre timp, localnicii nemultumiti au ajuns la Primarie, unde poarta discutii cu primarul Petru Sofineti. Edilul spune ca oamenii s-au mai calmat, ca „nu e chiar asa”.

Actualizare:

Ulterior, s-a dovedit ca enoriasii au avut o pozitie de forta si l-au trimis pe preot din satul lor, au preluat casa parohiala, au inchis-o si au sigilat-o.

O confirma primarul localitatii, Petru Sofineti: „Enoriasii au protestat in legatura cu cheile de la casa parohiala, au vrut sa fie inchisa casa, cu preotul plecat. A decurs civilizat, a venit preotul, seful Politiei din SIghetu Marmatiei, preotul nu a protestat, si-a strans lucrurile si a plecat. Este cercetat de organele bisercicesti de la Patriarhie si va sluji in alta parte, iar aici vor veni alti preoti ruteni, pe rand. Lumea i-a imputat preotului ca nu mai sta cu nevasta, de celelalte reprosuri ale oamenilor nu va pot eu confirma, ci cei care il ancheteaza. Am discutat cu vicarul Pitura, dar si cu vicarul Corduneanu de la Bucuresti, au confirmat ca se cerceteaza. Dar revin, lucrurile au decurs civilizat, fara scandal, preotul a venit, si-a luat lucrurile, enoriasii au filmat, au inchis usile dupa el si au sigilat casa parohiala…”, incheie edilul.

Maramuresul are o lunga istorie a evenimentelor de gen, in care preoti au fost fugariti din comunitati, sau dimpotriva, satenii s-au rasculat pentru pastrarea unui preot pe post, in ciuda deciziilor Episcopiilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet