Oamenii reclamă lipsa de transparenţă din partea Primăriei şi Consiliului Local Repedea, iar unul dintre consilierii locali chiar a contestat, spune el, proiectul de hotărâre privitor la delegarea acestor servicii la Prefectura Maramureş, care trebuie să dea un aviz de legalitate.

Şedinţa de Consiliu Local în care s-a votat delegarea serviciilor către Vital a avut loc în 9 octombrie. În momentul de faţă Repedea este împărţită în două. Pe de o parte sunt cei care susţin că, dacă nu se face această delegare, atunci Repedea va pierde opt milioane de euro, iar pe de altă parte sunt cei care nu vor Vital-ul în comună din cauza preţurilor practicate, considerate de repedeni cam mari pentru zona rurală.

“Legat de problema delegării serviciilor de apă şi canal către Vital, delegarea se face de către Consiliul Local în mod netransparent şi mulţi suntem nedumeriţi ce va urma după aceasta, ştiind de cazuri de delegare din alte localităţi unde cetăţenii au ieşit în pierdere. Indiferent dacă măsura este bună sau nu, lucrările şedinţei s-au desfăşurat cu încălcarea tuturor normelor legale prevăzute de legea 215/2001. Lipsa de transparenţă, lipsa de comunicare şi dezbatere publică, neconvocarea oficială, sub semnătură, a consilierilor şi alte abateri! La Repedea, însă, astfel de încălcări sunt un obicei păgubos pentru comunitate, pentru locuitori! Halal decizie, halal reprezentare, locală sau judeţeană! Paguba cetăţenilor! Poate se vor trezi odată să spună . Ar fi un Referendum interesant, fie el şi local!”, spune Ioan Ţudic.

Repedenii spun că trebuia ca acest proiect să le fie explicat prin anunţul de intenţie, prin comunicarea proiectului de hotărâre cu cel puţin 30 de zile, cu dezbateri publice sau cu adunări populare eventual.

Citește mai mult pe axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și