Avocatul familiei spune că nu a existat niciun acord privind folosirea imaginii acestei persoane și că se fac demersuri pentru acțiunea în instanță. Daunele cerute pot ajunge la milioane de euro.


Avocatul Adrian Cuculis a declarat pentru Libertatea că una dintre imaginile afişate pe pachetele de ţigări, pentru a ilustra riscurile la care se supun fumătorii, este a unui bărbat român, din Hunedoara. Acesta a suferit o intervenţie chirurgicală la un spital din Cluj, în urmă cu doi ani. Ulterior, omul a murit, iar imaginea cu el pe patul de spital a ajuns pe toate pachetele de țigări din Uniunea Europeană. Ca o coincidență, tot în urmă cu doi ani s-a aprobat și directiva UE privind folosirea de imagini, scrie Libertatea.ro.

Familia, care se află în Marea Britanie, a făcut descoperirea terifiantă, realizând că în imaginea de pe un pachet de țigări se află tatăl lor. Ei au recunoscut inclusiv momentul în care a fost făcută fotografia, în spital, deoarece acesta era îmbrăcat cu un tricou alb.

„Imaginile au fost făcute în spital, i-am recunoscut tricoul tatălui, când era internat în spital”, ar fi spus cei trei fii avocatului.

Ei au mai povestit că tatăl lor era internat în Cluj, unde a suferit o operație sub anestezie.

„Pozele cu el din timpul vieții sunt izbitoare, în comparație cu cea de pe pachetul de țigări. Familia este revoltata și vrea să meargă în instanță, unde probabil vom cere daune record fiindcă ei ne-au spus ca își văd tatăl pur și simplu „aruncat” pe stradă, unde îl calcă lumea în picioare iar pozele circulă în toată Europa. Ei nu și-au dat acordul și susțin că nici tatăl lor nu putea să facă acest lucru, pentru că era inconștient, ceea ce se vede și în imagine!”, spune avocatul.

Avocatul a afirmat că în acest moment, cazul se află într-o fază incipientă, de strângere de documente. Am contactat un specialist criminalist care să își dea cu părerea cu privire la pozele puse la dispoziție. Deși, este ceva evident, este clar că în imagine este acea persoană, nu are cum să fie o confuzie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și