Prefectul de Maramureş a primit o scrisoare din partea Excelenței Sale Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei la București prin i se cereau explicaţii referitoare la această situaţie. Prefectul spune că a vorbit deja la Sighetu Marmaţiei şi a cerut şi el explicaţii.

„La Liceul Ucrainean este căldură. Am vorbit cu directorul pentru că ei zilele trecute au avut Boboteaza pe stil vechi şi copiii au fost liberi. Chiar am avut treabă la Sighet şi am avut o întâlnire programată şi cu directorul tocmai ca să discut cu el şi să văd despre ce este vorba. Am discutat punctual cu el şi copiii au încălzire, nu stau în frig în şcoală”, a precizat Anton Rohian, prefectul de Maramureş.

Cu toate acestea, reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut explicaţiile în scris iar răspunsul este unul halucinant. Centrala termică pe care o are unitatea de învăţământ este subdimensionată pentru spaţiul pe care trebui să-l încălzească, astfel că au fost achiziţionate radiatoare electrice. Cum facturile la electricitate au crescut proporţional cu consumul, se face economie cât de des se poate în detrimentul celor care învaţă acolo.

„I-am cerut un raport scris în care să explice cum stau, de fapt, lucrurile. La acel liceu este o centrală dar care nu acoperă necesarul de căldură pentru clase şi atunci directorul a luat nişte radiatoare mari, drept consecinţă consumul de energie electrică este mai mare decât cel programat şi pentru care au fost alocaţi bani. Dar pot să vă spun că am vorbit deja cu toţi oficialii, săptămâna viitoare voi fi la Bucureşti pentru discuţii la Ministerul Educaţiei, la Ambasada Ucrainei şi vom găsi o soluţie concretă”, a mai spus Rohian.

Deocamdată autorităţile caută soluţii pentru această situaţie dar până când acestea vor fi găsite cei care suferă sunt elevii şi dascălii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet