Roxana Șerban, elevă - Mai degrabă trebuie rezolvată problema decât să mă impresioneze faptul că a schimbat omul.

Roxana a fost eleva care a declanşat în luna octombrie scandalul "fondul şcolii". Ea a publicat pe Facebook tabelul cu sumele uriaşe pe care părinţii le-au plătit ca să-şi ştie copiii în siguranţă. În total, 10 mii de euro pentru consumabile, serbare de Crăciun sau premii pentru olimpici. Cea mai mare parte din banii elevilor s-a dus totuşi pe paza şcolii.

Directoarea, care nu era în funcţie când s-au colectat banii, a fost găsită vinovată pentru modul în care a gestionat scandalul izbucnit

Sorin Mihai, inspector șef general IȘJ Constanța - Ca urmare a unei tratări defectuoase a situaţiei conflictuale, ceea ce, din punctul nostru de vedere, a adus o atingere imaginii şi prestigiului şcolii. Pe parte de management al instituţiei existau soluţii pe care ar fi trebuit să le găsească mult mai rapid.

Concret, directoarei i se reproşează şi că a trimis tardiv la Primărie o solicitare pentru a înlocui paznicul plătit de părinţi cu un sistem antiefracţie. Şi asta abia după ce avocatul poporului a intervenit în acest caz. Profesoara spune că decizia în cazul său este una politică.

Gabriela Costea, directoarea demisă - În spatele acestor acţiuni sunt alte interese pentru că sincer aşa se întâmplă când un director nu este susţinut politic.

În toate sau aproape toate instituţiile de învăţământ din municipiul Constanţa, cel puţin, paza este asigurată de părinţi.

Gabriela Costea, directoarea demisă - Nu am solicitat niciun ban nici unui elev şi nici unui părinte în calitate de diriginte, de profesor.

Mihai Tănase, președintele Asociația Elevilor din Constanța - Nu am auzit până acum cazuri în care directorii să fie demişi, dar salutăm în sensul ăsta decizia luată. Lumea a conştientizat încă odată importanţa implicării locale. Trebuie luate măsuri din partea părinţilor în sensul presării directorilor să facă solicitări către consiliul local de fonduri.

Cu toate acestea, Asociaţia de Părinţi îi ia apărarea directoarei şi consideră decizia de demitere inoportună și pripită.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet