Nu-i puneam! Şi nici nu i-am exploatat! Nimic nu le-am făcut! Nu-i adevărat nimic din ce au spus aici!

Reporter: Dar ce v-au spus anchetatorii? De ce v-au adus la sediul DIICOT?

Că am stat lângă ei şi i-am pus să lucreze! Soţul nici nu era acasă! Cum să stea lângă ei, dacă nu era acasă şi a fost tot bolnav în spitale!

Vorbim de patru adolescenți, care sunt acum în două centre de plasament din Lugoj și Găvojdia. Faptul că ar fi fost exploatați și agresați ar fi ieșit la iveală după ce băieții s-ar fi plâns managerului de caz, mai precis persoana de la DGASPC care îi verifica periodic.

Cei patru băieți ar fi fost puși la munci grele după ce ce întorceau de la școală
Faptele s-ar fi petrecut în urnă cu câteva luni. Copiii erau puși să muncească în gospodărie, munci foarte grele, după ce ce întorceau de la școală.

În urma verificărilor, reprezentanții DGASPC Timiș le-au retras acreditarea celor doi soți, asistenți maternali, iar, ulterior, pe fir a intrat și poliția. Astăzi, cuplul și fiica lor în vârstă de 32 de ani au fost ridicați de la domiciliul lor și duși la audieri, la sediul DIICOT Timișoara, iar în urmă cu puțin timp bărbatul a ieșit cu cătușe din sediul Direcției, fiind reținut pentru 24 de ore. Explicații a mai rămas să dea fata celor doi, în timp ce mama acesteia a fost lăsată liberă.

Redăm mai jos, integral, comunicatul DIICOT:

"La data de 19.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună polițiști din cadrul B.C.C.O. Timișoara - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane efectuează trei percheziţii domiciliare pe raza județului Timiş într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă agravată, urmând a fi puse în executare un număr de trei mandate de aducere. În cauză s-a reținut că, în perioada 2020 - 2022 doi suspecți, soț și soție, în calitate de asistenți maternali, împreună cu fiica lor, au exploatat, prin supunerea la executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat, un număr de patru persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, care se aflau în plasament la aceștia. Pe parcursul celor doi ani de zile, asistenții maternali nu au acordat îngrijirea, ocrotirea, educarea și întreținerea necesară persoanelor vătămate minore, care au fost obligate să presteze zilnic activități fizice solicitante în cadrul exploatației agricole deținute de suspecți.

În măsura în care persoanele vătămate minore refuzau să mai îndeplinească activitățile dispuse, acestea erau agresate fizic de către cei care îi exploatau. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Timişoara - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate, S.C.C.O. Caraş - Severin, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timişoara şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și