Bărbatul de 40 de ani a fost preluat de echipajul medical SMURD după mai bine de o oră de la producerea accidentului din poarta Castelului Bánffy din Răscruci, pentru că intervenția pentru descarcerarea lui a fost una extrem de dificilă.

Până la scoaterea lui dintre fiarele cabinei, bărbatul a primit asistență medicală de urgență.

”A primit lichide și sedative intravenos, i s-a pus guler cervical, iar medicii au comunicat cu el în cea mai mare parte a timpului cât au durat stabilizarea autovehiculului, asigurarea accesului către victimă, decopertarea plafonului cabinei, îndepărtarea bordului care s-a deformat peste picioarele bărbatului și extragerea lui cu echipamentele speciale pentru a evita agravarea leziunilor suferite”, se arată în comunicatul ISU.

Șoferul a ajuns la spital în stare gravă, cu traumatisme multiple și viața îi este pusă în pericol dacă va ajunge în situația de a avea nevoie de sânge. Pentru că sunt de religie Martorii lui Iehova, familia șoferului nu și-a dat acordul pentru transfuzie.

Fără sânge, spun medicii, bărbatul s-ar putea să nu supraviețuiască.

Accidentul, în care au fost implicate două autotrenuri și un autoturism, s-a petrecut chiar în poarta Castelului Bánffy din Răscruci.

Potrivit poliției, conducătorul unui ansamblu de vehicule (tractor și semiremorcă) de 46 de ani, din municipiul Turda, care se deplasa pe DN1 C E576, din direcția Dej înspre Cluj-Napoca, nu ar fi adaptat viteza la condițiile rutiere, pierzând controlul direcției de deplasare. A pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu o autoutilitară.

În același timp, șoferul de 33 de ani din Sighetu-Marmației, care se afla în spatele TIR-ului, pe același sens de mers, a intrat în coliziune cu acesta.

Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de reporterul Observator Alex Prunean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet