Scrisoare deschisă

„Felicitări domnule consilier IUGA NICOLAE, pentru curajul de a spune adevărul legat de concursurile pentru șefi de birou la Primăria Sighetu Marmatiei.

Suntem mulți cei care gândim le fel ca Dvs., dar…… nu avem mijloacele la îndemână pentru a ne exprima, cele pe care Dvs. le aveți.

Prin târg se aud și se vorbesc multe lucruri neplăcute legate de conducerea Primăriei Sighetu Marmației și din acest motiv îndrăznesc cu respect să ridic câteva probleme în calitate de cetățean și alegător în același timp:

1- Întreb și eu, în calitate de cetățean al Sighetului, dacă s-a privatizat Primăria și noi, cetățenii simpli, nu știm cum este cu putință ca Primăria să devină un S.R.L. sau A.F., în care toate se rezolvă doar pe pile, cunoștințe și relații?

2- Organigrama Primăriei - documentul de bază al Instituției -, document care prevede structura organizatorică, cuprinzând numărul și categoriile de posturi, lipsește cu desăvârșire, deși este promisă de către Primar și așteptată de circa doi ani de zile. Chiar și Dvs, consilierii locali, în nenumărate rânduri ați cerut acest lucru și nimic nu s-a întâmplat;

3- Cred că toate concursurile organizate în lipsa organigramei sunt nule de drept și aș completa prin aceea că este nevoie de specialiști și profesioniști în Primărie, nu de lipitori de afișe. Din acest motiv, concursurile nu trebuie să devină o formalitate, așa cum sunt ele astăzi. Se impun a fi respectate toate prevederile legii privind condițiile de înscriere, precizarea bibliografiei, publicarea posturilor în mass-media etc.

Mai întreb, retoric, de ce pentru concursul vizând cele două posturi de șef birou Administrativ și șef birou Relații cu publicul, nu s-a luat în considerare vechimea în specialitate și nu vechimea în munca, așa cum ar fi firesc?

4- Trierea dosarelor candidaților înscriși pentru concurs trebuie făcută de o comisie din care sa facă parte și reprezentanți din comisiile de specialitate ale Consiliului local;

5- Din comisia de examinare a candidaților pentru posturile scoase la concurs, inevitabil ar trebui să facă parte și unul sau mai multi consilieri locali pentru o mai bună transparență;

Am ridicat aceste probleme cu bună credință și cred că sunt în asentimentul tuturor alegătorilor Dvs., care așteaptă de la autoritatea locala Dreptate, Transparenta și Respect față de noi, cei mulți.

Semnează,

Angajatul din Primărie de la Cabinetul 2”.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet