"Draga mea familie, vă urez un sincer «La mulţi ani!» cu întârziere. Iată că au trecut sărbătorile de două ori şi nu ne-am văzut, dar ne rugăm la Dumnezeu ca acest an să fim alături. După cum v-am spus, eu sunt bine sănătos. (...) Desigur, este greu fără voi, chiar dacă, de obicei, eu plecam la chefuri de sărbători, dar acum vă ştiu departe. Nu-i nimic, gândiţi-vă aşa cum mă gândesc eu că n-am nici 22 de ani şi am tot timpul să ies şi să vă fac mândri de mine", le scria Ionuţ tatălui şi bunicii sale, aflaţi în România, la mii de kilometri distanţă de închisoarea federală în care el stă singur într-o celulă de 10 metri pătrăţi, scrie ziarulring.ro.

"Bunica mea scumpă, mă doare atât de tare..."

Cea mai mare nădejde şi-o pune de acolo, de după gratii, în bunica Jeni, femeia care, la cei 80 de ani pe care îi are, a mers zilele trecute la ministrul de externe, Bogdan Aurescu, şi la preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru a le lăsa câte un memoriu în speranţa că-l vor scăpa pe nepotul ei de la moarte. "Bunica mea scumpă, mă doare atât de tare să ştiu că nu poţi să citeşti rândurile scrise de mine, cel mai drag dintre nepoţii tăi. Să ştii că sunt bine şi abia aştept să mă întorc acasă cât mai curând. Te rog din suflet nu te consuma plângând şi suferind, că nu se termină aici, eu sunt puternic şi nu mă las! Ai grijă de sănătate şi te rog să-mi scrii sincer când tata face rele şi nu te ascultă. Eu cred şi am încredere că se va schimba şi o să am cu cine să ridic familia noastră care ştim bine că a decăzut de ani de zile", îi scria Ionuţ Gologan bunicii care l-a crescut de mic, după ce mama l-a părăsit încă de la doi ani. Tatăl său a dezvăluit că femeia care i-a dat viaţă lui Ionuţ i-ar fi zis: „Nu am ce să fac pentru el decât să-i aprind o lumânare".

"Cu cât se pregăteşte avocatul mai bine, cu atât mai multe şanse avem"

În scrisoarea de la sfârşitul anului trecut, Ionuţ Gologan spera să aibă cât mai multe şanse la apelul ce urma să fie judecat la o dată pe atunci încă nefixată. "Încă aşteptăm pentru că nu a sosit termenul de judecată şi, cu cât se pregăteşte avocatul mai bine, cu atât mai multe şanse avem", scria Ionuţ familiei în data de 27 decembrie 2014. În luna februarie a acestui an a avut loc apelul şi, din motive încă necunoscute, a fost pierdut, poate şi pentru că avocatul nu ar fi fost prezent în faţa instanţei. Cu toate acestea, avocatul Artin Sarchizian, care va merge să-l reprezinte pe Ionuţ la recursul de la Înalta Curte Federală a Malaysiei, vorbeşte frumos despre acest apărător specializat în cazuri de condamnări la moarte, împreună cu care speră să obţină, pentru Ionuţ, comutarea pedepsei capitale. Avocatul Sarchizian spune: "Voi merge în Malaysia să-l reprezint pe Ionuţ Gologan cu precizare că, în continuare, va fi şi domnul avocat angajat în momentul de faţă (n.r. - angajat, se pare, prin intermediul reprezentanţei diplomatice a ţării noastre la Kuala Lumpur), un specialist în astfel de speţe, alături de care vom depune toate diligenţele pentru salvarea acestui tânăr de la moarte".

Citește și

Comentarii