Proteste vor fi și în Maramureș, după cum a anunțat liderul Sindicatului Soferilor din Maramureș, Cosmin Lakatos. Ministerul Finanțelor a redactat, potrivit protv.ro, un proiect de ordonanță de Guvern prin care urmează să fie modificat Codul Fiscal. Majorarea semnificativă a accizelor la carburanți ar urma să se aplice de la 1 sep­tembrie.

Astfel, un litru de carburant ar urma să se scumpească cu 45 de bani, depășind pragul de 5 lei. Pentru un plin de 50 de litri, de exemplu, șoferii vor plăti în plus 22,4 lei la benzinărie, potrivit aceluiasi site.

Declarația care a inflamat spiritele a fost făcută de către Călin Popescu Tăriceanu, care susține că nici vorbă ca această creștere să se simtă în buzuna­rele românilor: „O mică majorare a accizei va avea un impact nesemnificativ”. „Acum suntem în stadiul de discuții, pentru a cădea de acord cu perioada în care vor avea loc aceste proteste. Am auzit că s-a spus de către un politician că această majorare a prețurilor la carburanți nu se va simți în buzunarele românilor.

Sunt declarații făcute de Tăriceanu, care dă des declarații stupide. Tăriceanu ar trebui să știe că această creștere a prețurilor la carburanți înseamnă dezastru economic. Transportatorii vor proteste, iar marii transportatori vor alimenta unde sunt prețuri mai mici, adică în afara României. Ce au primit românii la majorarea salariilor se va duce acum pe mâncare și utilități și carburanți”, a explicat Cosmin Lakatos.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și