Imaginea filmului “Rate Me” este semnata de Taina Galis, cineasta nascuta in Romania.
Filmul “Rate Me” este portretul nu doar amuzant al unei tinere escorte COCO si a fost considerat o revelatie a acestui an la Cannes.

Succesul din 2015 de la Cannes al regizorului Fyzal Boulifa vine la doar trei ani dupa succesul inregistrat cu filmul “The Curse”, film ce i-a adus acelasi premiu la Cannes 2012.
Lista scurtmetrajelor nominalizate la premiul BEST SHORT MMIFF cuprinde productii si co-productii din Romania, UK, Franta, Germania, Ucraina, India, Australia, Turcia, Moldova, Ungaria.

Productiile si coproductiile provenite din Ucraina, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Georgia, Rusia, Turcia, sunt nominalizate si la premiul CROSSING BORDERS Award.

Filmele studentesti ce urmeaza a fi prezentate publicului din SIGHETU MARMATIEI in cadrul festivalului MMIFF 2015 sunt productii recente ale universitatilor UNATC, U Babes Bolyai si Filmakademie Baden-Wurttemberg.

In cadrul festivalului MMIFF, publicul va putea vedea si scurtmetrajele de animatie premiate la ultima editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim`est din Bucuresti.

Proiectiile vor avea loc in aer liber, in Parcul Central, incepand cu ora 21.15-21.30, publicul fiind invitat sa participe la un maraton cinematografic ce se va intinde pana tarziu, dupa miezul noptii.

Accesul este gratuit, publicul fiind invitat sa voteze pentru Premiul Publicului/ Audience Award.

Festivalul MARAMURES INTERNATIONAL FILM FESTIVAL isi propune o familiarizare a publicului din Maramures cu filmul romanesc de scurt si lung metraj, dar si cu productiile straine inaccesibile acestuia in regim de CINEMA.

Festivalul este sustinut de MUNICIPIUL SIGHETU MARMATIEI prin Centrul Cultural.

Parteneri media: Kanal D, Cinemagia, AaRC.ro – All About Romanian Cinema, Filmreporter.ro, Graiul Maramuresului, Radio Romania Sighet, Sigheteanul.ro, TV Sighet, Radio Sighet (FM), Maramedia.ro, Sighet-Online.ro
Hotelul festivalului MMIFF: Hotelul Restaurant Gradina Morii

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și