Cererea de chemare în judecată a fost formulată împotriva Inspectoratului Școlar Judeţean Maramureş şi Ministerului Educaţiei, având ca obiect anularea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din cadrul judeţului Maramureş. Se face referire la dosarul nr. 191/100/2022, aflat pe rolul Tribunalului Maramures – Sectia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal.

„Această cerere de chemare în judecată nu a fost, nicidecum, formulată împotriva celor 155 de directori din judeţ. Introducerea în dosar a persoanelor ce au promovat concursul a cărui anulare se solicită a avut loc la aproximativ 10 luni de zile ulterior începerii litigiului. De altfel, introducerea în cauză a acestor persoane a avut loc în urma depunerii de către juristul ISJ Maramures de la acel moment a unei liste a persoanelor ce au promovat concursul. Întrebat fiind de către instanţa de judecată dacă apreciază că se impune introducerea acestor persoane în cauză, juristul a răspuns afirmativ, acesta fiind factorul declanşator al numărului mare de părţi din dosar. Cei nemulţumiţi de modalitatea nelegală în care s-a desfăşurat concursul şi care au solicitat anularea acestuia au chemat în judecată doar ISJ Maramureş şi Ministerul Educaţiei, aşa cum se poate verifica şi pe portalul instanţelor de judecată.

În ceea ce priveşte acţiunea propriu-zisă, criticile au la bază o serie de nelegalităţi ce au fost săvârşite de fostul inspector şcolar general şi de o parte dintre angajaţii ISJ Maramureş, cu unicul scop de a împiedica, în mod abuziv şi cu încălcarea prevederilor legale, participarea la concurs a anumitor persoane ce ar fi avut premisele promovării acestuia în detrimentul unor persoane agreate de către conducerea ISJ Maramureş. Precizăm faptul că acest dosar se află în legătură directă cu alte dosare înregistrate pe rolul Tribunalului Maramureş şi care privesc anularea unor măsuri premergătoare ce au fost adoptate cu scopul de a împiedica reclamanţii din prezentul litigiu să participe la concurs (sancţiuni disciplinare nule, diminuarea abuzivă a calificativelor anuale acordate), în unele dintre aceste dosare fiind deja pronunţate hotărâri favorabile reclamanţilor ce atestă faptul că măsurile ISJ Maramureş au fost nelegale.

Citește articolul complet pe ziarmm.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și