“Primăria Dragomirești intenționează să pună în Strategia de Dezvoltare a orașului pentru perioada 2021-2027 un astfel de proiect de amenajare a unor partii de schi în zona munților Țibleș. Avem în vedere să trecem în această strategie un astfel de obiectiv. Această strategie încă nu există, acum gandim strategia noastră și proiectele care vor face parte din ea. Tot în această strategie avem în plan un centru de tratament care să pună în valoare băile sulfuroase de la Dragomirești, băi pe care orașul le are, documentul e finalizat, trebuie un pic ajustat la cerințele actuale. Așteptăm să vedem liniile de finanțare care sunt pe fonduri europene”, a declarat primarul orașului Dragomirești, Țiplea Vasile, pentru “glasulmm.ro”.

Acesta a mai precizat că Dragomireștiul are și avantaje, dar și dezavantaje ca urmare a faptului că este cel mai mic oraș al Maramureșului: “Este o povară pentru contribuabili, e adevărat, dar pe de altă parte există și foarte multe alte beneficii pe care le-a adus statutul de oraș“.

În Dragomirești, conform prezentării oficiale făcute chiar de primărie, obiectivele turistice de vizitat sunt Muzeul Țărăncii române, Biserica greco-catolică din lemn, Mănăstirea cu Hramul "Sf Ilie", Biserica ortodoxă Dragomirești, Băile cu apă sufuroasă, Masivul Țibleș, vânătoarea în pădurile de pe masivul Țibleș și din bazinul Baicu, respectiv pescuitul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet