Actorul Marius Rogojinschi scrie, pe Facebook, ”Din ce în ce mai singuri. S-a dus în stele și Monica Ghiuță”. În 26 iulie, actrița Monica Giuță împlinise 79 de ani.

Monica Ghiuță s-a stins din viață pe 28 iulie 2019 și a fost înmormântată pe 30 iulie 2019 la Cimitirul Bellu Catolic din Bucuresti. Dumnezeu să o odihnească în pace!

A însumat peste 100 de roluri în teatru, film sau piese radiofonice. A debutat în 1966 în filmul "Vremea Zăpezilor", devenind cunoscută cu rolul de fata bătrână din "Toamna Bobocilor"/1975, interpretând roluri de plan doi, în registru dramatic.

S-a putut bucura de câteva premii de interpretare obținute de-a lungul anilor: Pelicanul de Argint, la al treilea Festival al Filmului românesc de la Mamaia, pentru filmul de debut, și Premiu de interpretare pe ţară, pentru rolul din Cocoșul de argint.

După revoluție, este deosebit de solicitată de regizorii români de film și joacă diverse roluri în filme celebre ca: "E pericoloso sporgersi", "Faimosul Paparazzo", "Filantropica", "Logodnicii din America" și în 2009 în "Casanova, Identitate feminină".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet