Reprezentanții sindicatului susțin că lista cu necesitatea transmisă de conducerea Inspectoratului General al Poliției Române au primit-o "pe surse" de la MAI.

Mai precis, susține Europol, este vorba despre 1600 de posturi "ce se intenționează a fi ocupate prin organizare de concursuri de trecere în corpul ofițerilor a agenților de poliție".

"Cu toate că nevoile IGPR depășesc 1900 de ofițeri, pentru care Academia de Poliție nu poate asigura pregătire în condițiile în care doar câteva zeci de ofițeri ies de pe băncile instituției de învățământ superior anual, noi sperăm că și această listă va fi acceptată în integralitate fără niciun fel de diminuări", scrie Europol pe site.

Sindicaliștii susțin că există o lipsă acută de personal la nivelul fiecărei structuri din MAI.

Ei au solicitat conducerii MAI și inspectoratelor generale să anunțe cât mai repede perioada de organizare a concursurilor, condițiile de participare și bibliografia, în așa fel încât agenții de poliție să aibă timpul necesar pentru pregătire.

"Pentru asigurarea unei transparențe, am solicitat constituirea comisiei de concurs la nivel național, unde să fie și constituite subiectele pentru fiecare specialitate. Ne preocupăm de promovarea unor principii care să ne asigure că cei care vor promova concursurile sunt cei mai buni", a mai transmis Sindicatul Europol.

Mai jos, lista cu posturile disponibile pentru a fi ocupate la nivelul Poliției Române:

Se fac angajări în Poliţie - Peste 1600 de posturi de ofițer scoase la concurs

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și