De asemenea, tot de astazi, sunt suspendate consultatiile programate si programabile, in structurile ambulatorii ale spitalelor publice si private. Masura a fost dispusa printr-un ordin vizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, transmis ieri de Grupul de Comunicare Strategica, citat de ZiarMM.ro

In acest context, spitalele trebuie sa externeze toti pacientii care nu reprezinta urgente si care nu necesita obligatoriu acordarea ingrijirilor medicale in spital.

Contactat telefonic, dr. Vasile Pop, managerul interimar al Spitalului Judetean “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare a precizat ca s-a inceput externarea bolnavilor.

Dr. Vasile Pop, manager interimar al Spitalului Judetean “Dr. Constantin Opris”: “La aceasta ora (24 martie 2020, ora 08.15-n.r.) in unitatea medicala avem un numar de 317 pacienti. Dintre acestia, in urmatoarele 48 de ore, o parte vor fi externati. La nivel de spital avem 603 paturi libere.”

Pop a mai precizat faptul ca etajul 3 al unitatii medicale se transforma intr-o sectie speciala alocata bolnavilor cu patologii diverse asociate cu coronavirus.

Dr. Vasile Pop: “Am relocat deja pacientii care erau internati pe nivelul 3. La acest etaj facem o sectie pentru patologii diverse. De exemplu, o femeie insarcinata care trebuie sa nasca si are COVID-19 sau un pacient cu ulcer perforat si are COVID-19. In functie de cum vor veni pacientii infectati vom pregati si urca pe niveluri.”

Managerul Spitalului Judetean spune ca orice donatie este bine primita in aceste momente.

Dr. Vasile Pop: “Masti, manusi, combinezoane, ochelari de protectie, halate chirurgicale, dezinfectanti orice este bine primit in aceste momente in care trebuie sa ne pregatim pentru primirea populatiei bolnave.”

Spitalul de Pneumoftiziologie are 134 de paturi libere

La Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare externarile au inceput. Astfel ca, la aceasta ora, in unitatea medicala au ramas internati 76 de pacienti, care au boli cronice. In ceea ce priveste externarile, 52 de persoane au plecat din unitatea medicala, in ultimele 24 de ore. In acest context, Spitalul de Pneumoftiziologie dispune acum de 134 de paturi libere, adica doua sectii goale plus pe alte sectii. Conducerea institutiei a precizat pentru ZiarMM.ro faptul ca atat etajul 1, cat si sectia de ATI sunt pregatite deja pentru primirea pacientilor infectati cu coronavirus.

“Pentru inceput avem cele necesare si aici fac referire la materialele de protectie cum ar fi masti, manusi, dezinfectanti etc. insa daca vor fi oameni de bine, ONG-uri, asociatii care vor dori sa ne sprijine chiar ne vom bucura”, a relatat un reprezentant al unitatii medicale.

Spitalul are nevoie de aparatura de ventilatie mecanica cu monitoare si injectomate. Cei care doresc sa se implice si au parghiile necesare sunt rugati sa o faca. Sectia de ATI are cinci paturi pentru cei care vor fi in stare critica si inca cinci paturi disponibile, care pot fi modificate, pe sectia de chirurgie.

Facem precizarea ca Spitalul de Pneumoftiziologie este urmatoarea unitate medicala care va primi persoane infectate cu coronavirus in momentul in care Spitalul de Boli Infectioase nu va mai avea paturi disponibile. Ulterior, primirea pacientilor cu COVID-19 se va face de catre Spitalul Judetean Dr. “Constantin Opris” din Baia Mare.

Ordinea de intrare a pacientilor infectati cu coronavirus: Faza 1- Spitalul de Boli Infectioase, Faza 2-Spitalul de Pneumoftiziologie si Faza 3-Spitalul Judetean din Baia Mare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și