Ministerul Educației a precizat, într-un răspuns pentru Libertatea, că ziua de 18 aprilie este liberă pentru elevi și profesori. „În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă din învățământul preuniversitar, în data de 18 aprilie (a treia zi de Paști), personalul didactic din învățământul preuniversitar beneficiază de zi liberă. Prin urmare, dacă respectiva zi este liberă pentru profesori, este liberă și pentru elevi. Informația a fost comunicată școlilor înca de anul trecut, imediat după aprobarea structurii anului școlar 2016-2017”.

Ziua de marți, 18 aprilie, le dă bătăi de cap elevilor, părinților și profesorilor. Potrivit structurii anului școlar, elevii au liber luni, 17 aprilie, în a doua zi de Paște. Teoretic, ar trebui să se întoarcă la școală pe 18 aprilie, însă de miercuri, 19 aprilie, intră în vacanță. Astfel, soarta zilei de marți, după Paște, rămâne „în aer”, pentru că nu se știe clar dacă se face sau nu școală pe 18 aprilie, iar un răspuns oficial de la Ministerul Educației întârzie să apară.

Unele școli și grădinițe au decis să nu țină cursuri în acea zi, urmând ca orele să fie recuperate la o dată ce va fi stabilită ulterior. Neoficial, Ministerul Educației, prin secretarul de stat Gabriel Ispas, spune că, dacă este o zi între Paște și vacanță, atunci aceea va fi liberă. „Nu am calendarul oficial în faţă acum însă, dacă este o zi între vacanţa de Paşte şi vacanţa elevilor, evident că ziua va fi liberă şi o vom recupera ulterior”, a spus Ispas, potrivit stiri.tvr.ro.

Cât ține vacanța de Paște 2017
Dacă ziua de 18 aprilie va fi liberă, atunci elevii vor avea o vacanță prelungită, care va începe de sâmbătă, 15 aprilie, și se va încheia marți, 2 mai, zi în care elevii se vor întoarce la școală.

În perioada 19 aprilie- 30 aprilie 2017 va fi vacanța elevilor, care va dura două săptămâni. Nu doar elevii se vor bucura de vacanță, și părinții acestora au parte de o zi liberă legală de Paște. Așadar, pe lângă prima zi de Paște, care este duminică 16 aprilie, zi liberă națională este și 17 aprilie, a doua zi de Paște.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și