Polițiștii au descoperit peste o sută de adeverințe falsificate și vândute de elevi ce plăsmuiau hârtiile pe care treceau parafe și nume inexistente de medici.

S-a ajuns în instanță, până la Curtea de Apel Cluj, căci inițiatorul a cerut o pedeapsă mai blândă decât cea dată de instanța de fond, cerere însă respinsă în urmă cu câteva zile, astfel că sentința a rămas definitivă. Elevul a atacat cu apel sentința, care a fost însă menținută, în urmă cu câteva zile, notează actualdecluj.ro.

Din analiza probatoriul administrat în faza de urmărire penală rezultă că în perioada septembrie 2016 – decembrie 2017, inculpatul a facilitat contrafacerea a nu mai puțin de 113 de adeverinţe medicale, sens în care a plăsmuit tipizatele înscrisurilor, prin imprimarea în corpul lor, cu ajutorul tehnicii de calcul, de impresiuni de ştampile şi de parafe asociate fictiv unor medici de familie având nume reale ori imaginare, conduită urmată de încredinţarea celor 113 înscrisuri, cu titlu oneros, către mai mulţi elevi din cadrul Colegiului Naţional Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca, știind că scrierea şi semnătura urmează a fi contrafăcute iar în cuprinsul tipizatelor se vor atesta situaţii medicale reale sau fictive pentru justificarea unor perioade de absenteism, acţiuni succedate de folosirea înscrisurilor astfel contrafăcute pentru justificarea absenţelor şcolare ale elevilor nominalizaţi în adeverinţele medicale.

O profesoară, diriginte de clasă, a devenit suspicioasă având în vedere numărul crescut de absențe

Adeverințele medicale par a fi eliberate de către acelaşi medic, dar în dreptul numelui acestuia figurează coduri de parafă diferite, și respectiv acelaşi cod se regăseşte în cuprinsul adeverinţelor medicale „eliberate” de medici diferiţi. Direcţia de Sănătate Publică Cluj a stabilit că cel puţin 22 de medici figurează în cuprinsul înscrisurilor analizate cu coduri de parafă diferite faţă de cel real, iar unele persoane care apar în cuprinsul adeverinţelor medicale ca medici nu există în lista comunicată de către DSP Cluj.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și