SC Drumuri Poduri Maramureș SA asigură deszăpezirea pe 550 km de drumuri județene, iar pe drumurile care sunt în curs de reabilitare şi modernizare întreţinerea curentă pe timp de iarnă se face de firmele care execută aceste lucrări.

În această dimineață s-a intervenit pe Drumul Județean 186, Valea Izei, cu două autobasculante cu lamă și răspânditor, un buldoexcavator fiind împrăștiate 100 de tone de material antiderapant. Societatea care are atribuțiunea de deszăpezire pe acest tronson de drum este SC Autotehnorom SRL.

Pe Drumul Județean 187, Valea Ruscovei, s-a intervenit pentru îndepărtarea poleiului și a zăpezii cu două autobasculante cu lamă și răspânditor, două autoutilitare, un buldoexcavator, fiind folosite 20 de tone de material antiderapant. Deszăpezirea este asigurată de Conrep SA.

Deszăpezirea pe Drumul Nordului, atât pe lotul I, cât și pe lotul II, este asigurată de Implenia Baugesellschaft M.B.H. Pe lotul I, respectiv pe tronsoanele DJ 108 D, 108 A și DJ 193, s-a intervenit cu trei autobasculante cu lamă și răspânditor, două încărcătoare frontale, fiind folosite 80 de tone de material antiderapant. Pentru lotul II, DJ 182 B, DJ 182 C, s-au folosit 70 de tone de material antiderapant și s-a intervenit cu trei autobasculante cu lamă și răspânditor, două încărcătoare frontale.

Conform buletinului rutier al orei 7.00, stratul de zăpadă proaspăt căzut la Cavnic măsura 30 cm, între 5 și 15 cm în Maramureșul istoric, 15 cm la Târgu Lăpuș, 10 cm în Baia Mare, 10-15 cm Ardusat – Codru. Societatea Drumuri-Poduri SA a intervenit în cursul nopții de 13 spre 14 ianuarie cu un număr de 36 de utilaje și a fost răspândită o cantitate de 420 tone de material antiderapant.
Președintele Ionel Bogdan cere tuturor firmelor care asigură deszăpezirea la nivelul județului Maramureș să intervină prompt și corespunzător astfel încât toți şoferii să fie în siguranță. Având în vedere că ninge abundent în Maramureș și se circulă în condiții de iarnă, conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și