Angajații din armată care vor să se pensioneze pe actuala legislație o pot face până în toamnă. Olguța Vasilescu spune că mulți militari ies la pensie la 40 de ani și primesc chiar și 120% din salariu, conform Ştirile TVR.

Potrivit ministrului Apărării, primele o sută de pensii din MApN sunt cuprinse între 15 mii și 35 de mii de lei, iar cei mai multi bani intra în conturile foștilor magistrați militari.

Ministrul de Interne a declarat, luni, că angajații din MAI, care îndeplinesc condițiile și care care vor să se pensioneze în aceleași condiții ca și până acum o vor mai putea face până în 15 septembrie.

Se pregătește un act normativ cu care o să se intre în ședința de guvern de miercuri (…) Nu se diminuează drepturile deja câștigate.

Așa cum noi am anunțat, eu zic să renunțăm ala tema ipocriziei. Este momentul ca atunci când spunem că în sistem avem deficit de 20 de mii de oameni, care crește pentru că este aceasta posibilitate și oamenii ies din sistem la 45 de ani, cred ca este normal să facem ceva să îndreptăm aceste lucruri.

Asta se va întâmpla de fapt. Faptul că s-a anunțat un termen de 15 septembrie nu înseamna că există nici cea mai mică intenție de a elabora un act normativ care să își producă efectele peste noapte.

Toți cei care îndeplinesc condițiile pe actuala lege vor putea să opteze într-o luna și jumătate dacă ies sau rămân în sistem, a explicat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a mai declarat că avem un deficit foarte mare în MAI și trebuie să luam toate măsurile necesare.

Sunt soluții pentru ca în perioada următoare să aducem în sistem în jur de 4.000 de angajați și să intervenim cât se poate de concret pentru dotarea cu echipamente de intervenție în primul rând a polițiștilor de ordine publică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și