Șoferul mașinii a fost supus testării cu aparatul alcooltest de către cei doi polițiști, rezultând o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, conducătorul auto a fost transportat de echipajul de poliție la spitalul orășenesc Ineu pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Doar că la spital șoferul a observat că polițistul care l-a oprit e mai beat ca el așa că a sunat la 112 și a relatat că agentul de poliție care l-a oprit și l-a testat cu aparatul etilotest se află sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, la spital a sosit un alt echipaj de poliție care l-a testat pe subofițer cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Evenimentul a avut loc în data de 6 august. Polițistul, care făcea parte dintr-un echipaj de poliție, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe linie rutieră, a depistat în trafic, pe raza localității Botfei, un bărbat în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur aer în aerul expirat. Întrucât s-a dispus recoltarea de probe biologice, pe timpul conducerii conducătorului auto la spitalul orășenesc Ineu, acesta a apelat 112, sesizându-ne cu privire la starea vădită de alcoolemie a unui coleg, membru al echipajului de poliție. Subofițerul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Luând la cunoștință de starea colegului nostru, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Arad a dispus de îndată cercetarea prealabilă a agentului de poliție, urmând ca la finalul verificărilor să fie luate măsurile legale”, a declarat inspectorul principal de poliție Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și