Companiile vor fi încurajate să angajeze persoanele pe care le aduc în internship prin acordarea unei sume fixe de la stat. Guvernul a votat un proiect conform căruia, pentru fiecare stagiu care se transformă în angajare, firmele vor primi aproximativ 1.000 de euro, însă numai dacă noii salariaţi stau la firma cel puţin doi ani.

Tinerii în vârstă de cel puţin 16 ani vor putea participa la programe de internship plătite la firme private sau instituţii publice, pe perioade de cel mult şase luni, potrivit proiectului de Lege privind Internshipul.

Pe parcursul unui an calendaristic, în funcţie de numărul de salariaţi angajaţi cu contracte de muncă, organizaţia gazdă poate încheia, în mod simultan, contracte de internship pentru un număr de interni care nu poate fi mai mare de 5% din numărul total de angajaţi.

Activitatea unui intern, încadrat în baza unui contract de internship, este de 6 ore pe zi, în regim de maxim 30 de ore pe săptămâna, timp de 5 zile, urmate de două zile consecutive de repaus. Este interzisă efectuarea de ore suplimentare pe durata programului de internship.

Persoanele juridice care, în termen de 60 de zile de la finalizarea programului de internship, încheie un contract de muncă cu persoană care a desfăşurat programul de internship, primesc, la cerere, din partea statului, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, o prima de promovare a angajării echivalentă cu 4.586 lei pe angajat,, după îndeplinirea obligaţiei de menţinere a raporturilor de muncă cu acesta pentru o perioada neîntreruptă de cel puţin 24 de luni.

Proiectul va fi transmis Parlamentului cu solicitarea de a fi dezbătut şi aprobat în procedura de urgenţă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet