De exemplu, un șofer va plati pentru o asigurare pe 6 luni, la o mașină cu un motor de 1,9 suma de 400 de lei la unul dintre cei mai mari asiguratori din România. Analistul financiar Adrian Negrescu a explicat, la Digi24, cum se vor aplica noile tarife pentru polițele RCA.

”În România este o piață în care primii doi jucători asigură aproximativ 70% dintre asigurările RCA. Sunt undeva la 6 milioane de contracte RCA. Din estimările pe care le avem, majorarea va fi în jurul a 50 de lei pe poliță, adică un procent de 10%. Pentru șoferi e o veste proastă, pentru că vor plăti mai mult.

Insă, dacă acest preț crește, ar trebui să se vadă într-o eficientizare a activității, din momentul în care ai plătit polița și ai un accident, timpii ar trebui să fie mai scurți și calitatea serviciilor să fie una mai bună. Trebuie spus și faptul că principalii jucători din piață de asigurări obligatorii din 100 de lei încasați, plătesc 120 de lei pentru reparații. Este o creștere bună, având în vedere că în anii trecuți am avut două firme de asigurări care au intrat în faliment, iar atunci prețurile au explodat cu 200% și a fost nevoie de intervenția statului pentru a limita prețurile la un nivel maxim. Este un lucru bun din punct de vedere al serviciilor, ar trebui să se vadă în calitatea reparațiilor mașinilor”, a spus Negrescu.

Expertul a explicat și motivul pentru care cea mai mare creștere de preț se aplică polițelor RCA încheiate până într-un an de zile.

”Cele mai multe asigurări sunt încheiate în România pe șase luni, în jur de 80%. Este un comportament de consum puțîn ciudat, dar asta pentru că în general românii nu au bani pentru a plăti un preț cerut de asigurător pentru un an de zile”, a declarat Adrian Negrescu, la Digi 24.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet