Din păcate, pentru că a fost neoxigenat o perioadă îndeungată de timp, creierul a suferit mai multe leziuni, ceea ce a dus la un diagnostic grav: paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză formă spastic-diskinetică, retrad psihic și de limbaj, epilepsie. Ionuț nu a mers până acum, abia de trei ani, de când face aceste sesiuni de terapie la clinica din Barcelona a reușit să facă primii pași. „El nu a stat nici măcar în șezut, până la trei ani. Nu credeam că va face vreodată asemenea progrese”, spune mama lui, Ilenuca Dobroschi.

Pentru el există o șansă enormă, ca în cadrul Centrului Medical Essentis din Barcelona, să continue terapiile începute în anul 2016 și în urma cărora Ionuț a reușit să facă primii pași.

Ionuț are nevoie de peste 40.000 de euro

Asociația „Părinți Salvatori” a demarat o campanie pentru a strânge fonduri cu care să-l ajute pe Ionuț, un băiat de nouă ani, să beneficieze de terapie timp de un an la o clinică din Barcelona. Rezultatele obținute până acum au fost foarte bune, însă banii nu au ajuns pentru mai mult de două-trei reprize pe an.

Campania se derulează cu ajutorul rețelei de socializare Facebook, care oferă, de curând, o nouă aplicație pentru donații. „Am demarat o campanie pentru Ionuț, prin intermediul facilității oferite de Facebook, de a dona direct pe pagina lor”, spune Vasile Vlașin, președintele Asociației Părinți Salvatori. Potrivit lui, foarte mulți oameni s-au mobilizat și au făcut donații, strângându-se, până acum aproape un sfert din banii necesari. „Deocamdată sunt extrem de mulțumit de mobilizare, în jur de 350 de persoane au donat aproape 9.000 de euro. Avem, însă, nevoie de 41.500 de euro, ca să îl ținem timp de un an la terapii. În felul acesta economisim mulți bani care, altfel, se risipesc pe transport și cazare în regim hotelier. În plus, terapiile acelea neîntrerupte îl vor pune pe picioare definitiv, comparativ cu situația de până acum, când făcea câte două săptămâni, de două-trei ori pe an”, a mai menționat el.

Campania funcționează pe bază de invitații. Un utilizator Facebook își poate invita prietenii din listă să doneze pentru aceasta cauză, iar fiecare dintre cei invitați, la rândul lor, poate să trimită mai departe invitații. Atunci când un prieten invitat de un utilizator va dona, utilizatorul care a lansat invitația va fi informat. „Fiind o aplicație oferită de Facebook, relativ recentă, utilizatorii nu sunt încă foarte familiarizați cu ea, de aceea rata de răspuns este de doar 1-2%”, a mai meționat Vasile Vlașin.

Donațiile se pot face prin virament sau direct la orice agentie CEC Bank, în conturile:

RO43 CECE MM 2530 RON 0680 875 – cont în lei

RO90 CECE MM 25 C1 EUR 0680 876 – cont în euro – cod BIC (Swift) CECEROBU sau CECEROBUXXX

Titular cont: Asociația pentru Educație și Caritate – Cod Fiscal 9373178
Pentru depunere la ghiseul CEC Bank e suficient să spuneți Codul Fiscal 9373178

Societatile comerciale pot face donații pe baza de Contract de sponsorizare, iar suma donată poate fi dedusă din impozitul pe profit.

Pentru cei care utilizează Facebook, donația se poate face mult mai ușor, dacă au un card:

https://www.facebook.com/donate/578154519215002/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet