În ședința BPN a PNL s-a decis ca sancțiunile prevăzute în rezoluție să se aplice retroactiv. Adică, cei care se află deja în diferite proceduri judiciare vor trebui să suporte consecințele noului Statut al PNL.

La o primă evaluare, liderii care ar putea zbura din partid sunt:

1. OVIDIU GHEORGHE NEMEȘ, liderul PNL Maramureș: este trimis în judecată de către procurorii DNA și va fi suspendat din PNL. Conform unor surse, șefia PNL Maramureș urmează a fi preluată de către deputatul Mircea Dolha.

2. Senatorul Corneliu Dobrițoiu: este trimis în judecată în dosarul ”Case pentru generali”, iar sentința sa va veni pe data de 18 martie. Dobrițoiu se înscrie la categoria membrilor PNL care vor pierde toate funcțiile politice.

3. Marian Zlotea, secretar general adjunct: este trimis în judecată în dosarul ”ANSVSA” și este acuzat de constituire de grup infracțional. Conform rezoluției PNL, Zlotea va pierde funcțiile politice.

4.Senatorul Gigi Chiru: a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat că a dat mită electorală. Conform rezoluției PNL, Gigi Chiru va fi radiat din funcția de membru PNL.

5. Deputatul Mircea Roșca: este trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat că a pretins mită. Conform rezoluției PNL, Roșca va fi suspendat din PNL.

6. Senatorul PNL Dian Popescu: a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu suspendare. Având în vedere că este totuși condamnat, Dian Popescu va fi suspendat din calitatea de membru.

7. Președintele CJ Botoșani Florin Țurcanu: este condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare, decizia fiind definitivă. Țurcanu va fi radiat din calitatea de membru PNL.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și