În data de 29 octombrie 2014 Tribunalul Maramureș s-a pronunțat asupra plângerii formulate de către Ovidiu Nemeș împotriva rechizitoriului din Dosarul „Avocații”, respingând-o ca fiind neîntemeiată.

Astfel, reținem din încheierea Tribunalului Maramureș din data de 29 octombrie a.c. următoarele: Tribunalul „Respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Nemeş Ovidiu Gheorghe. În baza art. 346 Cod procedură penală, constată legalitatea sesizării Instanţei prin rechizitoriul întocmit la 9 iulie 2014 de D.N.A. – Biroul teritorial Baia Mare în dosarul nr. 50/P/2014, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii în dosarul nr. 3828/100/2014 al Tribunalului Maramureş”.

Cu alte cuvinte, rechizitoriul și documentele depuse de către procurorii DNA la dosar s-au efectuat conform legii, astfel putând începe judecarea inculpatului Nemeș.

Totodată Tribunalul Maramureș a fixat ca prim termen de judecată în acest dosar data de 2 decembrie 2014, dată la care Ovidiu Nemeș și Ioan Bărbuș (directorul economic din Primărie) vor fi citați în calitate de inculpați. Încheierea Tribunalului nu este definitivă, Ovidiu Nemeș sau Ioan Bărbuș având un termen de trei zile de la comunicarea acesteia pentru a o contesta. Cel mai probabil, Nemeș va contesta încheierea Tribunalului Maramureș, care a dispus trimiterea sa în judecată, pentru a amâna cât mai mult posibil judecarea sa.

Articolul original legat de dosarul „Avocații” poate fi consultat la următorul link:

http://www.sighet247.ro/s/breaking-news-ovidiu-nemes-trimis-in-judecata-de-catre-dna-in-dosarul-avocatii/

Nici în primul dosar de corupție, dosarul „Parcometrele”, situația pentru Ovidiu Nemeș nu este roză. Și aici Ovidiu Nemeș a contestat legalitatea rechizitoriului întocmit de către procurorii DNA, Justiția respingându-i pe bandă rulantă aceste contestații definitiv și irevocabil, dând dreptate DNA-ului.

Primul termen în dosarul „Parcometrele” este fixat pentru data de 6 noiembrie 2014, adică peste doar câteva zile. În acest dosar Ovidiu Gheorghe Nemeș are de asemenea calitatea de inculpat, fiind acuzat că a adus un prejudiciu municipiului Sighet de peste 700.000 lei (7 miliarde în lei vechi). În acest dosar DNA-ul a instituit sechestru asigurător pe parte din averea edilului-inculpat: casa, trei autoturisme, bijuterii și mai multe arme de vânătoare.

Articolul original legat de dosarul „Parcometrele” poate fi consultat la următorul link:

http://www.sighet247.ro/s/breking-news-comunicat-oficial-al-dna-primarul-ovidiu-nemes-trimis-in-judecata-in-dosarul-parcometrele/

Reamintim că Ovidiu Nemeș mai este anchetat de către DNA și diverse autorități și în alte dosare de corupție, dosare care încă nu au fost finalizate.

Ovidiu Nemeș evită să răspundă la întrebările legate de dosarele de corupție ale domniei sale, preferând să joace în continuare rolul de edil corect și neprihănit al orașului.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Sighet 247 va ține la curent cititorii săi cu privire la evoluția dosarelor „Parcometrele” și „Avocații”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet