Amintim că, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, mai mulți generali din armată au fost arestați sub aceleași acuzații, deși există speculații că aceștia au fost pedepsiți pentru proasta planificare a operațiunii din Ucraina, care ar fi trebui să se încheie cu succes în câteva zile. Războiul e în ziua 133.

Trei generali ruși au fost arestați

Cei vizați sunt generalul-locotenent Serghei Umnov, asistentul șefului Ministerului Afde Interne, generalul-maior Alexei Semyonov, șeful poliției rutiere din Sankt Petersburg și din regiunea Leningrad, și generalul-maior Ivan Abakumov. Ultimul a fost reținut chiar în Crimeea, peninsulă ucraineană anexată ilegal de Rusia în 2014, acolo unde se afla în vacanță, precizează EuroWeeklyNews.

Cei trei sunt acuzați că au luat banii donați de afaceriștii din Sankt Petersburg către „Fondul de asistență pentru programele Direcției Centrale pentru Afaceri Interne din Sankt Petersburg și Regiunea Leningrad” și i-au dat pe proprietăţi pentru uz personal.

Epurări și în armata rusă

Un val de epurări din armata rusă a avut loc în luna mai.

„În timpul războiului ruso-ucrainean nici una dintre sarcinile strategice pe care Putin le-a enunțat patetic în discursul său din 23 februarie nu a fost îndeplinită. Acest lucru a generat o ”curățare” în rândurile generalilor din armata rusă”, a transmis Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR MO).

Viceamiralul Igor Osipov, comandantul Flotei Mării Negre și viceamiralul său adjunct Serhi Pinciuk au fost printre primii demiși după ce două rachete ucrainene Neptun au scufundat crucișătorul ”Moscova”, nava amiral a Rusiei în Marea Neagră.

Anterior, în luna martie, alți opt generali ruși ar fi fost demiși pentru eșecul operațiunii diin Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și