Decizia a fost luat─â de magistra┼úi ├«n dosarul ├«n care Elena Udrea a fost trimis─â ├«n judecat─â de procurorii DNA pentru trafic de influen┼ú─â ┼či sp─âlare a banilor, al─âturi de jurnalistul Dan Andronic, acuzat de m─ârturie mincinoas─â, transmite Agerpres.

De asemenea, instan┼úa a dispus ├«nceperea judec─ârii pe fond ├«n acest dosar, fiind respinse cererile ┼či excep┼úiile ridicate de Elena Udrea ┼či Dan Andronic.

ÔÇ│├Än baza art. 345 al. 1 ┼či 2 C.pr.pen. respinge, ca nefondate, cererile ┼či excep┼úiile formulate de inculpa┼úii Udrea Elena Gabriela ┼či Andronic Dan C─ât─âlin. ├Än baza art. 346 al. 2 C.pr.pen. constat─â legalitatea administr─ârii probelor, a efectu─ârii actelor de urm─ârire penal─â ┼či sesiz─ârii instan┼úei cu rechizitoriul nr. 604/P/2017 din 18.12.2017 al Parchetului de pe l├óng─â ├Änalta Curte de Casa┼úie ┼či Justi┼úie - Direc┼úia Na┼úional─â Anticorup┼úie, prin care au fost trimi┼či ├«n judecat─â inculpa┼úii Udrea Elena Gabriela ┼či Andronic Dan C─ât─âlin. Dispune ├«nceperea judec─â┼úii cauzei privind pe inculpa┼úii Udrea Elena Gabriela ┼či Andronic Dan C─ât─âlin pentru infrac┼úiunile pentru care au fost trimi┼či ├«n judecat─â, conform ├«ncadr─ârii expuse ├«n rechizitoriul mai sus men┼úionat. ├Än baza art. 249 C.pr.pen. rap. la art. 32 din Legea nr. 656/2002 ┼či art. 20 din Legea nr. 78/2000 dispune instituirea sechestrului asigur─âtor asupra tuturor bunurilor mobile ┼či imobile, prezente ┼či viitoare ale inculpatei Udrea Elena Gabriela, p├ón─â la concuren┼úa echivalentului ├«n lei a sumei de 4.700.000 euro, ├«n vederea confisc─ârii speciale. Cu drept de contesta┼úie ├«n termen de 48 de ore de la comunicare cu privire la m─âsurile asigur─âtorii ┼či de 3 zile de la comunicare cu privire la dispozi┼úia de ├«ncepere a judec─â┼úii cauzei ┼či a modului de solu┼úionare a cererilor ┼či excep┼úiilor. Pronun┼úat─â ├«n camer─â de consiliu, azi, 1 octombrie 2018ÔÇ│, se arat─â ├«n decizia instan┼úei.

├Än decembrie 2017, procurorii DNA au dispus trimiterea ├«n judecat─â, ├«n stare de libertate, a Elenei Udrea pentru trafic de influen┼ú─â ┼či sp─âlare a banilor ┼či a lui Dan Andronic pentru m─ârturie mincinoas─â.

Potrivit DNA, Elena Udrea este acuzat─â c─â a acceptat promisiunea f─âcut─â prin intermediari de omul de afaceri Bogdan Buz─âianu, ├«n anul 2011, de a primi suma de 5 milioane de dolari pentru a-┼či exercita influen┼úa asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei ┼či Hidroelectrica, ├«n vederea men┼úinerii, ├«n condi┼úiile deja negociate, a contractelor pe care societatea omului de afaceri le ├«ncheiase cu compania produc─âtoare de energie.

ÔÇťDin suma promis─â, inculpata a primit, ├«n noiembrie 2011, ├«n scopul ar─âtat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar ┼či o crean┼ú─â de 900.000 de euro; crean┼úa reprezenta o sum─â pe care o firm─â a omului de afaceri o ├«mprumutase unui ter┼ú ┼či care era garantat─â cu p─âr┼úi sociale ale unei societ─â┼úi comerciale care de┼úinea dou─â publica┼úiiÔÇŁ, spun procurorii.

Conform DNA, pentru a ascunde c─â era beneficiara real─â a crean┼úei de 900.000 euro, care i-ar fi conferit pe cale de consecin┼ú─â ┼či puterea de a influen┼úa activitatea societ─â┼úii cu activitate media, Udrea a preluat aceast─â crean┼ú─â de la firma controlat─â de omul de afaceri prin interpunerea unei alte firme paravan, apar┼úin├ónd unei cuno┼čtin┼úe.

În cazul lui Dan Andronic, DNA menţionează că, atunci când a fost audiat ca martor, a făcut afirmaţii mincinoase cu privire la aspectele esenţiale ale cauzei.

ÔÇťDe exemplu, Dan C─ât─âlin Andronic a declarat mincinos c─â nu a avut cuno┼čtin┼ú─â de ├«mprejurarea c─â Elena Gabriela Udrea este beneficiara real─â a crean┼úei amintite, care i-ar fi permis acesteia s─â controleze societatea media, s─â dob├óndeasc─â p─âr┼úi sociale, s─â se implice ├«n politica editorial─â a unui cotidian de┼úinut de aceast─â societate; c─â ├«i comunica Elenei Udrea date privind situa┼úia financiar─â a cotidianului de┼úinut de societatea media ┼či indicatori de performan┼ú─â, doar pentru a se l─âuda, pentru a o ├«ncuno┼čtiin┼úa c─â publica┼úiei ├«i "merge bine"; c─â nu i-a cerut Elenei Udrea acordul pentru a publica anumite articole, ci doar s-a consultat cu aceasta pentru a "verifica veridicitatea" informa┼úiilor ob┼úinuteÔÇŁ, mai spune DNA.

Elena Udrea a fost condamnat─â definitiv la 6 ani de ├«nchisoare ├«n dosarul ÔÇťGala ButeÔÇŁ pentru luare de mit─â ┼či abuz ├«n serviciu, ├«ns─â ea a p─âr─âsit Rom├ónia, afl├óndu-se ├«n prezent ├«n Costa Rica.

Citește și

loading...