„În circa două săptămâni vom aloca banii necesari și vor începe renovările în secția de Pediatrie a Spitalului municipal Sighet. Vorbim de o renovare completă, de la instalațiile electrică și sanitară, până la înlocuit gresie, parchet, uși și zugrăvit. Toate aceste lucrări vor începe în luna octombrie și până la sfârșitul anului sperăm ca acestea să se finalizeze, astfel încât secția de Pediatrie a Spitalului să corespundă din punct de vedere al standardelor medicale”, a declarat pentru Sighet 247 Primarul municipiului Sighet, Horia Scubli.

Managerul Spitalului, Dan Dunca, a declarat pentru Sighet 247 că deja s-a început partea de angajare a lucrărilor de renovare, în acest sens depunând oferte de lucru patru firme până în prezent. Valoarea totală a lucrărilor va depăși cel mai probabil suma de 450.000 lei.

Multe secții ale Spitalului sunt din păcate în stare de degradare din cauză că mai mulți ani la rând nu s-a investit mai nimic, iar puținele investiții s-au făcut în mod haotic, fără a urma un plan clar, pe termen mediu și lung. Cea mai bună soluție ar fi creionarea unui buget multi-anual pentru Spitalul municipal Sighet, astfel încât să se asigure finanțarea necesară atât pentru funcționare cât și pentru renovările ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet