Experţii care evaluează Secret Service au recomandat în primul rând recomandă înălţarea gardului Casei Albe de la 1,2 la 1,5 metri şi eliminarea barelor orizontale pentru ca gardul reşedinţei prezidenţiale să nu mai poată fi escaladat cu atâta uşurinţă, se arată într-un raport al evaluatorilor Secret Service.

Specialiştii au mai precizat că cei care vor concepe gardul este necesar să găsească "un echilibru între imperativele securităţii şi tradiţia Casei Albe de a fi o "casă a poporului", care este, de altfel, vizitată zilnic de sute de turişti.

Dar cu înălţarea unui gard, problema nu poate fi rezolvată complet, au mai spus experţii, scrie presa americană. Ei recomandă numirea "unui director din afara serviciului, o îndepărtare de la tradiţia organizării (serviciului) şi relaţiilor personale", singurul "capabil să realizeze de la un capăt la altul evaluarea onestă de care este nevoie". În ceea ce priveşte formarea agenţilor, ei apreciază că "antrenamentul a scăzut sub niveluri acceptabile".

Secretarul pentru Securitate Internă Jeh Johnson a numit patru experţi să evalueze serviciul, după ce un fost combatant a reuşit să escaladeze, pe 19 septembrie, gardul Casei Albe şi să intre în sediul Executivului fără nicio problemă, având asupra sa un briceag. Incidentul a fost precedat de altele, 17 în total, care au "afectat reputaţia" acestei poliţii, a recunoscut pe 19 noiembrie directorul interimar al Secret Service Joseph Clancy, reaminteşte breibart.com.

Clancy a înlocuit-o în funcţie, la 1 octombrie, pe Julia Pierson, care a demisionat după acest incident, pe fondul unor controverse cu privire la securitatea lui preşedintelui Barack Obama. Pierson fusese numită să reformeze serviciul, afectat de alte scandaluri, anterior. În 2012, agenţi aflaţi în misiune în Columbia au recurs la serviciile unor prostituate, iar în martie alţi agenţi au fost găsiţi beţi în Olanda.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și