Printre hotărârile de CL adoptate astăzi amintim regulamentul de funcționare a Centrului Cultural și finanțarea echipei de fotbal CSM Sighet. Hotărârea de CL privind finanțarea fotbalului sighetean a trecut cu 11 voturi pentru și trei abțineri (Gavrilă Mihali, Ildiko Beres și Csaba Tobias).

Secretarul municipiului, Sorin Rednic, a atras atenția Consiliului local că hotărârea de CL privind finanțarea echipei de fotbal este ilegală, dânsul menținându-și avizul de nelegalitate asupra proiectului de hotărâre. Totodată, acesta a arătat că dânsul este obligat să respecte legea și că cel mai probabil va ataca respectiva hotărâre de CL la Prefectul județului.

Totodată în ședința de CL a fost ales noul membru în Comisia juridică a Consiliului, în persoana d-nei avocat Anișoara Mihali. Locul a rămas vacant ca urmare a demisiei d-nei Onița Ivașcu Daniela în urmă cu două luni.

Ședința de CL nu a fost una liniștită, la capitolul diverse consilierul local PSD Dunca Daniel solicitând secretarului municipiului să pună la dispoziția Consiliului Raportul Curții de conturi a României, raport întocmit în urma controlului efectuat la Primăria Sighet în luna aprilie a.c. În acest raport s-au identificat mai multe ilegalități comise în aparatul administrativ al municipiului, în sume de câteva sute de mii de lei.

Secretarul municipiului Sorin Rednic a arătat că, potrivit legii, obligația aceasta i-ar reveni directorului economic, Ioan Bărbuș. Acesta din urmă a negat că ar avea această obligație, aruncând pisica înspre secretar.

Surse din interiorul CL Sighet au declarat pentru Sighet 247 că DNA a început urmărirea penală în acest sens, analizând ilegalitățile din Primărie descoperite de Curtea de Conturi.

La finalul ședinței a luat cuvântul un cetățean al municipiului care și-a exprimat nemulțumirea cu privire la activitatea societății Urbana. Consilierul local Petru Tomșa i-a promis acestuia că va formula un răspuns în termen de maxim 10 zile cu privire la aspectele semnalate.

Citește și

Comentarii